FUTSALsuomi - Suomalainen futsal-sivusto

FUTSALsuomi

FUTSALsuomi - UUTISET
PÄÄSIVU MAAJOUKKUE LIIGA TULOKSET GALLERIA LINKIT YHTEYDET
   

FUTSALsuomen foorumi


VIIKKO 44: FUTSAL-LIIGA

Futsal-Liigan ensimmäinen kierros pelattiin kotivoittoisesti. Samoilla linjoilla jatkettiin myös toisella kierroksella.

Lauantaisesta hegemoniaottelusta Loiskeen ja Gepardin välillä odotettiin paljon. Vanhat kilpakumppanit ottivat toisistaan mittaa Loiskeen kotiareenalla Hakkarin liikuntahallissa. Ensimmäisellä kierroksella molemmat olivat hävinneet vierasottelunsa ja nyt (lähes) paikalliskamppailussa haettiin avauspisteitä. Ottelu alkoi räväkästi, kun vasta neljäntoista sekunnin pelin jälkeen kotijoukkueen tehomies Antti Kuusisto vei Loiskeen johtoon. Puoliajan keskivaiheilla Kuusisto lisäsi Loiskeen johtoa, mutta Gepardin Jarkko Riihimäki kuittasi tilanteen vielä puolen minuutin sisään. Toisen puoliajan toisella minuutilla Jukka Alakahri tasoitti pelin, mutta sen jälkeen Loiske meni menojaan voittaen ottelun lopulta 7-2. Antti Kuusisto teki ottelussa yhteensä viisi maalia, joista kaksi kymmenestä metristä.

Futsalkansan suurin mielenkiinto tällä kierroksella kohdistui varmasti lauantaiseen kamppailuun Akilleksen ja Ilveksen väliseen, joka oli kelpuutettu Veikkauksen tulosvetokohteeksi. Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaana ja ensimmäisen puoliajan jälkeen taululla komeilivat lukemat 2-6. Vaan maalinteko ei loppunut vielä tähän. Toisella puoliajalla Akilles onnistui kaventamaan pelin vielä 4-6:een Robert Lindströmin pelitilanne- ja Jonas Britschgin rangaistuspotkumaaleilla. Kuitenkin vain 12 sekuntia kavennuksesta, Ilveksen maalinsylkijä Juha Ristimäki lisäsi joukkueensa johtoa edelleen. Hattutempun ja loppunumerot 4-9 viimeisteli Ilveksen Janne Mertanen.

Kaarinassa liigan pienimmällä areenalla kohtasivat edelliskauden mestari ja menestystä janoava GFT sekä liiganousija KaaPo. Molemmat avasivat kautensa tappiollisesti, joten avausvoitto oli haluttua tavaraa. KaaPo karkasi ottelussa nopeasti 3-0 -johtoon ennen kuin GFT havahtui mukaan peliin. Ensimmäisen puoliajan loppu oli hienoista espoolaishallintaa, mutta tauolle mentiin kaarinalaisten johtaessa maalein 4-2. Toinen puoliaika alkoi piristyneen GFT:n hallinnalla ja joukkue onnistuikin tasoittamaan pelin neljässä minuutissa Timo Levon ja Teemu Nikkarin maaleilla. Puoliajan keskivaiheilla oli kuitenkin KaaPon vuoro osua kahdesti ja Mikko Tapaninen sekä Jussi Kosonen veivät maaleillaan joukkueensa 6-4 -johtoon. GFT ei kuitenkaan luovuttanut, vaan lähti hakemaan tasoitusta käyttämällä Henri Heikuraa pelaavana maalivahtina. Tommi Sergejeff onnistuikin kaventamaan pelin vielä puoli minuuttia ennen loppua, mutta tasoitusta ei kuitenkaan koskaan nähty. Merkillepantavaa ottelun tilastoissa on se, että kaikki nähdyt 11 maalia viimeisteli eri pelaaja. Molemmilta joukkueilta löytynee siis ratkaisijoita laajalla rintamalla.

Takaisin alkuun

spl-futsallogo-liiga.jpg (2719 bytes)

Tulokset:
30.10. Loiske-Gepardi 7-2

30.10. Akilles-Ilves 4-9
30.10. KaaPo-GFT 6-5
30.10. Kaarle-Tervarit 5-8
31.10. VALO-Akilles 10-6
31.10. GFT-TPK 2-0

:: Futsal-Liiga


VIIKKO 44: YKKÖNEN, ETELÄ

Ykkösen etelälohkossa pelattiin viikonlopun aikana viisi ottelua. Nousijajoukkue FC PARRU Lappeenrannasta vieraili viikonloppuna Turun seudulla. Lauantaina PARRU kohtasi toisen nousijan, turkulaisen GPR FC:n ja sunnuntaina pitkän linjan futsal-sarjajyrä PiPS:n Piikkiössä. Sunnuntaina käytiin myös kiihkeä paikalliskamppailu helsinkiläisten kilpakumppaneiden Kuninkaat ja MaKu välillä.

Avauskierroksella runsasmaaliset tappiot kokeneet GPR ja PARRU lähtivät molemmat lauantaina metsästämään avausvoittoaan tällä sarjatasolla. Kotijoukkue GPR oli vahvistunut avauskierroksen koitoksesta Zenithiä vastaan huomattavasti ja sen riveissä futsal-ykkösessä debytoi mm. Jarno Heinikangas. Itse ottelussa PARRU kuitenkin siirtyi 0-1 johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen Tuomas Ojanperän maalilla. Tämän jälkeen GPR sai peliä vähitellen hallintaansa ja tauolle siirryttiin sen johtaessa maalein 4-2. Toisella puoliajalla PARRU kiri tilanteen vielä tasoihin, mutta puoliajan puolivälin jälkeen GPR meni menojaan voittaen ottelun lopulta 8-5. Ottelussa kolme maalia viimeisteli GPR:n Sami Salminen.

Sunnuntaina PARRU jatkoi Turun piirin kiertuettaan Piikkiössä. PiPS:n pelivire oli lauantaisen Zenith-voiton jäljiltä jotenkin kummasti kadoksissa ja PARRU hiljensikin pikaisesti Piikkiön liikuntahallin hornankattilan tehokkaalla pelillään. Tauolle siirryttiinkin PARRU:n tavoittamattomalta tuntuneessa 1-6 -johdossa. Mutta toisin kävi. PiPS:n valmentaja Ari Lahti sai tauon aikana valettua joukkoihinsa rutkasti lisää taistelutahtoa ja takaa-ajo alkoi hurjana. Takaa-ajo huipentuikin vain kahdeksan sekuntia ennen loppusummeria, kun pallo vietiin kymmenen metrin vapaapotkupisteelle. Vapaapotkua asettui laukomaan hevosenpotkustaan tunnettu piikkiöläismaalivahti Jussi Lehtonen, joka jo aiemmin pelissä oli viimeistellyt yhden maalin pelitilannevapaapotkusta. Eikä mies erehtynyt tälläkään kertaa, vaan tasoitti pelin 7-7:ään. PARRU:sta ottelussa erottui neljä maalia tehnyt Jani Kaminen.

Helsingissä Kuninkaat ja MaKu ottivat toisistaan mittaa Herttoniemenrannan areenalla sunnuntaina. Ottelua pelattiin tasaisissa merkeissä ja tauolle siirryttiin Kuninkaiden niukassa 2-1 -johdossa. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan toisella puoliajalla MaKu tuli takaa ja kiri ohi Janne Variksen maalilla 16 sekuntia ennen ottelun loppua. Ottelun numerot ovat tällä kaudella käyneet Kuninkaille turhankin tutuksi, sillä myös avausottelu Zyklonia vastaan päättyi tismalleen samoihin 5-4 (1-2) -lukemiin.

Takaisin alkuun

Tulokset:
30.10. PiPS-Zenith 8-6

30.10. GPR-PARRU 8-5
31.10. PiPS-PARRU 7-7
31.10. Kuninkaat-MaKu 4-5
31.10. PiTa-Zyklon 4-4

:: Ykkönen, etelä


VIIKKO 44: YKKÖNEN, KESKI

Ykkösen keskilohkossa sarjan konkarijoukkue Mäntän Valo pelasi viikonlopun aikana kaksi ottelua. Lauantaina Valo matkusti nousijajoukkue KylVen vieraaksi. Pirteästi sarjan aloittanut KylVe jatkoi jatkoi tehokasta peliään myös Valoa vastaan. Tauolle lähdettäessä oli tilanne vielä tiukka 2-1, mutta toisella puoliajalla ei mänttäläisillä enää jakoa pelistä ollut. KylVen Joni Niskavaara paukutti hattutempun ja johdatti joukkueensa selvään 7-2 voittoon.

Sunnuntaina Valo isännöi jyväskyläläistä LPK:ta. Valo kesti LPK:n kyydissä joten kuten ensimmäisen puoliajan keskivaiheille saakka, mutta sitten peli repesi. Mikael Möttönen vei LPK:n aluksi 0-1-johtoon ja vain 12 sekuntia tästä kuskattiin pallo jo kymmenen metrin vapaapotkupisteelle. Vapaapotkua asettui laukomaan LPK:n toinen maalivahti Matti Villgren, eikä tämä erehtynyt vaan siirsi joukkueensa 0-2-johtoon. Loppujen lopuksi LPK korjasi täyden pistepotin puhtain 0-8-lukemin.

Sunnuntain toisessa ottelussa viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut CamU isännöi sarjanousija PoPaa. Kalle Lindgren vei 13 minuutin pelin jälkeen isännät johtoon, mutta vain puolen minuutin pelin jälkeen Niko Puputti toi vieraat tasoihin. Ottelua pelattiin pitkään tasatilanteessa 1-1, mutta toisen puoliajan keskivaihe oli CamU:n kannalta varsin synkkä. PoPa iski viiden minuutin sisään neljä maalia ja CamU oli lyöty. Molemmat keskilohkon sarjanousijat ovat näin aloittaneet kautensa kahdella voitolla. Joukkueet kohtaavat toisensa ensi sunnuntaina Porissa.

Takaisin alkuun

Tulokset:
30.10. KylVe-Valo 7-2

31.10. CamU-PoPa 1-5
31.10. Valo-LPK 0-8

:: Ykkönen, keski


VIIKKO 44: YKKÖNEN, POHJOINEN

Ykkösen pohjoislohkossa pelattiin menneen viikonlopun aikana kolme ottelua. Vaasalainen HP Team avasi kautensa kahdella vierasottelulla. Lauantaina vaasalaiset matkustivat perinteikkään futsal-joukkue FTK:n vieraiksi. FTK karkasi ottelussa yhdessätoista minuutissa jo 5-1-johtoon, mutta ennen taukoa HP Team kavensi tilanteen vielä 5-4:ään. Toinen puoliaika jatkui myös varsin vauhdikkaana eikä tiukasta puolustuspelistä ollut hajuakaan. FTK osoittautui tässä kilpajuoksussa vikkelämmäksi ja korjasi pistepotin kauden monimaalisimmassa ottelussa luvuin 12-9. Maalinteossa ottelussa kunnostautuivat HP Teamin Pasi Jussila (5) ja FTK:n Mika Kurkela (4) sekä Jaakko Isteri (3).

HP Teamin matkaottelut jatkuivat sunnuntaina Oulussa sarjanousija OuJK:n isännöimänä. Avauskierroksella VetU:n kanssa pisteet tasannut OuJK ja lauantaisista maalikarkeloista toipunut HP Team lähtivät molemmat metsästämään avausvoittoaan. Ensimmäisen puoliajan jälkeen HP Team johti ottelua kahdella maalilla luvuin 2-4, mutta toisella puoliajalla oululaisjoukkue taisteli vielä tiukasti ykkösen avausvoitostaan. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan vaasalaiset avasivat pistetilinsä tällä kaudella 5-6 -voitolla.

Pohjoislohkon viikonlopun kolmannessa ottelussa kohtasivat viime kauden kärkijoukkueet VetU ja LA-VE. Lappajärveläiset olivat kokeneen Eero Kivipuron johdolla ensimmäisellä puoliajalla selvästi veteliläisiä terävämpiä ja tauolle lähdettiinkin LA-VE:n johtaessa maalein 0-5. Rikkonaisen ottelun toinenkin puoliaika alkoi VetU:n takaa-ajolla. Tuomas Kainu toi hattutempullaan joukkueensa 3-6 -tilanteeseen, mutta lähemmäs ei VetU enää päässyt. LA-VE korjasi voiton lopulta luvuin 3-8. Lappajärveläisten voiton pääarkkitehdit olivat Kivipuro (4+2) ja Jukka Salo (2+3).

Takaisin alkuun

Tulokset:
30.10. VetU-LA-VE 3-8

30.10. FTK-HP Team 12-9
31.10. OuJK-HP Team 5-6

:: Ykkönen, pohjoinen


 
 
PALAUTE
 
 
 
 

FUTSALsuomi - © Marko Grönholm 2000-2003