FUTSALsuomi - Suomalainen futsal-sivusto

FUTSALsuomi

FUTSALsuomi
PÄÄSIVU MAAJOUKKUE LIIGA TULOKSET GALLERIA LINKIT YHTEYDET

FUTSALsuomen foorumi


1. FUTSALIN SUPER CUP


Futsalin Super cupin kiertopalkintoILVES VEI ENSIMMÄISEN SUPER CUPIN
(17.10.2004)

   Kausi 04/05 tuo Suomen kansalliseen futsal-kilpailutoimintaan mukanaan monia uusia tuulia. Runsas viikko sitten pyörähti käyntiin ensimmäinen Futsal Cup ja lauantaina Eerikkilän urheiluopistolla oli seuraavan uutuuden aika. Ennen varsinaisen kilpakauden alkua pelatussa historian ensimmäisessä Super cupissa kohtasivat viime kauden Suomen mestari Ilves FS Tampereelta sekä TP-Kaarle Kokkolasta.
   - Super cupista on tarkoitus tehdä jokavuotinen futsalkauden avajaistapahtuma, kertoi Suomen Palloliiton futsal-asiantuntija Kalle Marttinen ennen historiallista ottelua.
   - Ensi vuonna ottelua ei varmastikaan pelata Eerikkilässä, mutta tällä kertaa se sopi hyvin samanaikaisesti täällä järjestettävän futsal-valmentajaseminaarin yhteyteen. Tärkeintä on, että kilpailu on saadaan käyntiin, jatkoi Marttinen.

Pelaajia sivussa

   Molemmilla joukkueilla oli otteluun lähdettäessä samankaltainen tilanne. Monia vakiopelaajia oli sairauden tai jalkapallon karsintaotteluiden vuoksi poissa ringistä. Ilvekseltä puuttuivat mm. Romaniassa hyvin ottein esiintyneet Jaakko Laitinen, Jukka Lottonen ja Juha-Pekka Torvinen. TP-Kaarlen kokoonpanosta taas puuttuivat puolestaan mm. TPK:sta TP-Kaarleen siirtynyt ja viime kauden kovimpiin pelaajiin lukeutunut Toni Mensakov sekä tällä kaudella paluun futsal-kentille tekevä Pekka Kainu. TP-Kaarlen valmentajan Raine Vallin mukaan joukkue lähtee kaikesta huolimatta pelaamaan iloista ja hyökkäävää peliä sekä tosissaan hakemaan voittoa.
   - Meidän on helppo lähteä peliin. Nuoret pelaajamme haluavat näyttää kykynsä ja tarkoituksenamme on saada Ilveksestä henkinen yliote näin kauden kynnyksellä, totesi Valli.
   - Emme tule missään nimessä jarruttamaan vaan pelaamaan varsin hyökkäävästi. Ilves pelaa normaalisti alhaalla, joten tulemme karvaamaan tiukasti. Lisäksi meillä on erittäin taitavia pelaajia, Valli jatkoi.
   Ilveksen päävalmentaja Jouni Pihlaja oli ennen ottelua antamissaan lausunnoissa puolestaan hieman Vallia hieman varovaisempi.
   - Meillä ei ole ottelussa paineta. Kokoonpano on elänyt koko viikon ja puolitoista kentällistä pelaajia on sivussa, Ilves-valmentaja mietiskeli.

   - Tuskin tästä ottelusta johtopäätöksiä voi vetää. Ottelulla on hieman harjoituspeliä enemmän arvoa, mutta vasta sarjaotteluissa jaetaan pisteitä. Pyrimme joka tapauksessa tekemään hyvän pelin, joka toivottavasti riittää voittoon, jatkoi Pihlaja.
   Myös Ilveksen pitkäaikainen kapteeni Mikko Lahtinen lupasi muutamien pelaajien poissaoloista huolimatta lähteä johdattamaan joukkuettaan kohti ensimmäisen Super cupin voittoa.
   - Meillä on onneksi laaja rinki, jossa ei heikonta lenkkiä ole. Jokaista peliä lähdetään voittamaan oli kokoonpano mikä tahansa, sanaili Lahtinen joukkueensa puolesta itsevarman tuntuisesti.

Päästä päähän

   Historian ensimmäinen Super cup -ottelu alkoi vauhdikkaana, mutta ei välttämättä niin hyvätasoisena otteluna. Päästä päähän sinkoiltiin kovalla temmolla, eivätkä pelaajien taidot tuntuneet aina pysyvän mukana. Ensimmäinen vaarallinen maalintekotilanne nähtiin viiden minuutin kohdalla, kun pallo kolisi Ilves-maalin tolppaan. Ja jo minuuttia myöhemmin löysi se tiensä maalin perukoille asti, mutta vain pelikentän toisessa päässä, kun Ville-Matti Luode siirsi Teemu Terhon syötön takanurkalta maaliin.
   Maalin jälkeen ottelu jatkui edelleen vauhdikkaana, mutta kunnon maalintekopaikat olivat harvassa. Ilves-johtoa kesti aina ottelun viidennelletoista peliminuutille saakka, kunnes Niko Kalliokoski avasi TP-Kaarlen maalitilin. Kalliokosken tulinen vapaapotku jäi pelaajaryppääseen, mutta siitä kimmonneen vastapallon hän sivalsi tiukasti alanurkkaan tuoden joukkueensa tasatilanteeseen. Ensimmäisen puoliajan lopulla ei maaleja enää nähty ja näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Kaksijakoinen kakkosjakso

   Toinen puoliaika alkoi selkeästi ensimmäistä määrätietoisempana. TP-Kaarle tuli tauolta taistelutahtoisena ja kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta vain vajaan puoli minuuttia, syntyi TP:n johtomaali Sixten Björkstrandin kovasta laukauksesta veljensä Sebastian Björkstrandin antaman kulmapotkun jälkeen. Toisen puoliajan alku oli selkästi TP-Kaarlen hallintaa, mutta vähitellen myös Ilves pääsi mukaan. Muutaman kiperän läheltä Sixten Bjärkstrandin kova laukaus ohi Ilveksen maalivahti Jussi Lahtisen vei TP-Kaarlen 1-2 -johtoon.piti -paikan jälkeen Ilves onnistui tasoittamaan pelin. Janne Mertanen pelasi pallon keskeltä laitaan, josta sai sen Toni Yliseltä seinäsyöllä takaisin keskelle hieman rangaistusalueen ulkopuolelle. Vielä horjutettunakin Mertanen onnistui laukauksessaan ja tarkka kärkituikkaus alanurkkaan tasoitti pelin. Vajaata minuuttia myöhemmin oli kuitenkin TP-Kaarle taas johdossa, kun Niko Kalliokosken tuima vapaapotku sujahti vastustamattomasti oh Ilveksen maalilla pelanneen Jussi Lahtisen. Mutta myös Ilves kuittasi tilanteen nopeasti. Ville-Matti Luode syötti pallon laitaan, josta Janne Mertanen jatkoi sen suoraan puolkorkeana keskelle ja Toni Ylinen puolestaan keskeltä maaliin.
   Ottelua pelattiin tasatuloksessa 3-3 nelisen minuuttia, kunnes taas tapahtui. Petteri Saukonniemi syötti pallon Ilves-kapteeni Mikko Lahtiselle, joka lähti nousuun laidan kautta ja upotti pallon maallin tiukalla laukauksella TP:n maalivahti Lari Hyypän jalkojen välistä. Runsas minuutti tästä ja Ilves johti ottelua jo kahdella maalilla, kun Ville-Matti Luoteen laukaus rajapotkun jälkitilanteesta yllätti TP-vahti Hyypän.
   Kahden maalin tappioasemassa TP-Kaarlen valmentaja Raine Valli otti aikalisän koetti saada joukkueensa rauhoittumaan. Nuori ja nälkäinen kokkolalaisjoukkue lähti aikalisän jälkeen hakemaan kavennusmaalia tosissaan ja otti kentälle nk. pelaavaksi maalivahdiksi Niko Kalliokosken. Noin viiden minuutin jauhanta ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja vielä viimeisellä minuutilla Ilveksen maaliahne Juha Ristimäki pääsi kaunistelemaan loppunumeroiksi 6-3 lähes tyhjään maaliin.
   Ensimmäisen Super cupin voittajaksi nousi siis Tampereen futsal-ylpeys Ilves FS rutinoituneempana ja pitemmän aikaa kauteen valmistautuneena joukkueena. Erityisen hyvästä esityksestä ei silti ollut kyse, vaan molemmilla joukkueilla riittänee vielä tehtävää ennen ensi lauantaina alkavaa futsal-liigaa.

   Ottelua ammattilaisen silmin paikan päällä seurannut Hollannin futsal-maajoukkueen päävalmentaja sekä FIFA:n valmentajakouluttaja Vic Hermans oli hieman hämillään näkemästään. Hän kummasteli joukkueiden erittäin nopeaa ja hieman roiskivanoloista pelityyliä sekä pitkän pallon pelaamista. Positiivisimpana ottelussa hän piti joidenkin pelaajien pallollisia suorituksia hyökkäyspäässä, mutta jäi silti kaipaamaan enemmän joukkuepelaamista sekä lujan temmon laskemista järkevämmälle tasolle.


1. Futsalin Super Cup
16.10.2004 klo 19.00
Eerikkilän urheiluopisto

  

Ilves FS

ILVES FS

6 - 3
(1 - 1)
TP-KAARLE
Ville-Matti Luode
(Teemu Terho)
1-0
06:03
  
  1-1
15:23
Niko Kalliokoski
(-)
   1-2
20:24
Sixten Björkstrand
(Sebastian Björkstrand)
Janne Mertanen
(Toni Ylinen)
2-2
27:26
  
   2-3
28:17
Niko Kalliokoski
(-)
Toni Ylinen
(Janne Mertanen)
3-3
28:33
  
Mikko Lahtinen
(Petteri Saukonniemi)
4-3
32:50
  
Ville-Matti Luode
(Janne Mertanen)
5-3
34:07
  
Juha Ristimäki
(Petteri Saukonniemi)
6-3
39:18
  
    
- Keltainen kortti -
- Punainen kortti -
    

Kumuloituvat rikkomukset:

  Ilves FS TP-Kaarle
1.puoliaika 3 2
2.puoliaika 1 3

Kokoonpanot:
Ilves FS: Jussi Lahtinen, Sami Hulkkonen, Mikko Lahtinen, Teemu Terho, Petteri Saukonniemi, Juha Ristimäki, Markus Itkonen, Toni Ylinen, Olli-Pekka Toikkonen, Ville-Matti Luode, Janne Mertanen, Juha Ojanperä
TP-Kaarle: Lari Hyyppä, Sixten Björkstrand, Juha Saarela, Tuomas Kainu, Kåre Björkstrand, Marko Yli-Tokola, Niko Kalliokoski, Sebastian Björkstrand, Tero Karhu

Erotuomarit: Timo Gustafsson - Tom Kakkola


SUPER CUP 2004 VOITTAJA: ILVES FS (Tampere)

Futsalin 1. Super cupin voittajajoukkue Ilves FS Tampereelta.


FUTSALsuomi - © Marko Grönholm 2000-2005